Over PRAKTIJK Hoefijzer

Fysiotherapie Loenen aan de Vecht

Mijn naam is Martijn Bakker, en ben sinds 1986 fysiotherapeut. Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar in Duitsland gewerkt en gewoond. In 1993 ben ik in Loenen begonnen in mijn huidige praktijk.
Gedurende de ruim 35 jaar jaar als fysiotherapeut heb ik diverse opleidingen en nascholingen gevolgd die mijn huidige werkwijze bepalen. De meest belangrijke zijn de opleidingen haptonomie en haptotherapie, de scholingen in de geweldloze communicatie, de opleidingen in cranio-sacrale therapie en de neuraal systeem manipulaties als wel de viscerale therapie.
Ook de scholingen in de passief angulaire mobilisaties van Hans Vuurmans hebben me veel gebracht. Ook de scholing in de dansante fysiotherapie heeft een verrijking gebracht in mijn behandelingen.

Steeds meer ben ik gaan zien dat de mens op vele manieren kan bewegen en dat dat ook in behandeling van klachten het meest belangrijk is : beweeg!
Het leven is bewegen in alle opzichten.
Vanuit deze visie oefen ik mijn beroep uit.

Logo Praktijk Hoefijzer

Het logo van de praktijk is een reproductie van een schilderij van Barry Ten Thy, getiteld “bewegingen”.
Dat vond ik zeer toepasselijk voor zowel de fysiotherapie als voor de haptotherapie; leven is bewegen.
Het mogelijk maken en weer op gang brengen van bewegen in de breedste zin van het woord is het doel van mijn behandelingen.